Over mij

Als kind was ik al in mijn element wanneer ik bezig was met kleurpotloden en waterverf. Ik tekende veel na en heb zo mijn liefde voor vorm en kleur ontwikkeld.

Naast mijn werk als röntgenlaborante was ik altijd creatief in de weer met het naaien van mijn eigen kleding en die van de kinderen. In 1991 heb ik de opleiding tot coupeuse-lerares afgerond en heb tot 2000 naailes gegeven.

Na het overlijden van mijn man in 2006 kreeg creativiteit voor mij nog een andere dimensie namelijk een manier om te verwerken. Ik ben in die tijd met schilderen begonnen en als vanzelf kwam ik met andere creatieve hobby’s in aanraking die ik ben gaan uitproberen door workshops en lessen hierin te gaan volgen. Dat groeide met de tijd uit van schilderen tot het werken met steen, brons, hout, papier-maché en vilt.

Het scheppend bezig zijn hoort bij mij. Ik laat me graag inspireren door kleur, vorm en lichtinval. In het proces van vormgeving waan ik mij in een andere wereld en daar kan ik mij weer met nieuwe energie opladen. Dit had ik heel hard nodig toen in 2010 mijn zoon eveneens overleed.

Omdat ik me goed realiseer dat ik heel dankbaar ben voor wat ik wel heb, een dochter en een nieuwe partner, een leuk huis en nieuw atelier, ontstond de naam “GRATI- ARTE” voor mijn atelier.

Wil je meer weten over mijn veelzijdige kunst neem dan een kijkje op deze site.

Ik heb workshops gevolgd bij o.a.:
Julija Spijkers (Roermond), werken met steen
Ulla Preising, Keulen(Dld.), werken met steen
Sebastiaan Probst, Keulen (Dld.), werken met steen
Prof. Karl-Heinz Köpfer, Greven (Dld.), werken met hout
Maria Stams, Landgraaf, werken met klei
Linda Hennemann, Herzogenrath(Dld.), Schilderen
Bonefatius Stirnberg, Aken (Dld.), werken met brons

Sinds 2020 ben ik lid van het Kunstcollectief Vaals.

EXPOSITIES (klik voor meer info op de tentoonstelling)

2023 3 september t/m 10 september Panta Rhei met Kunstcollectief Vaals

2023 30 juli t/m 10 september Expositie brons in de Kopermolen Vaals; Stirnberg Kollektiv

2023 19 maart -18 juni “Beelden met een verhaal” kerk Grootgenhout

2022 Kunstcollectief Vaals in Kloosterkerk Valkenburg

2022 Kunstcollectief Vaals tijdens Kunstmarkt in juli

2021-2022 Regiobank Vaals

2020 C-Mill Heerlen samen met Kunstcollectief Vaals

2020 Kunstcollectief Vaals

2019 Terpkerk Urmond

2018 Terpkerk Urmond

2018 expo Stirnberg Aachen

2012 open source expo in de koepelhallen Tilburg

2012 in Carré in Tilburg samen met Kirsten Ploum.
Met als titel kunst en rouwverwerking

2011 bij mij thuis

2009 bij mij thuis